Προφίλ

Το όνομα “56isles” προέρχεται από τα 56 μικρά και μεγάλα νησιά των Κυκλάδων. Οι ιδιοκτήτες θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στις ρίζες της μπύρας και να τονίσουν την ομορφιά της περιοχής.

Η «Μικροζυθοποιία Πάρου» ιδρύθηκε στο νησί της Πάρου το 2014.

Αποτελεί μιά από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Κυκλαδική περιοχή,
κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο ετών.

Τους πρώτους μήνες του 2016 ολοκληρώθηκε το τελικό στάδιο παραγωγής της πρώτης μπύρας, και από τον Απρίλιο, μια ελαφριά Pilsner “56isles” κυκλοφόρησε στην εξαιρετικά υποσχόμενη αγορά της Πάρου.

Το μικροκλίμα του τόπου και η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην μπύρα. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στην γεύση, αναδυκνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής.Ο πρώτος στόχος της μικροζυθοποιίας είναι να παράγει 25.000 φιάλες τον μήνα διατηρώντας παράλληλα το εξαιρετικό επίπεδο της ποιότητας.

Ο πρώτη αγορά-στόχος είναι η Πάρος. Ωστόσο, δεδομένου του εντυπωσιακά αυξανόμενου ενδιαφέροντος, ένα δίκτυο διανομής κτίζεται για περιοχές εκτός της Πάρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι ιδρυτές της «Μικροζυθοποιία Πάρου» είναι ο Νικόλας Παυλάκης από την Πάρο και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου, εραστής του Παριανού νησιού, που ζει στο Λονδίνο.

Με την μακρόχρονη εμπειρία τους στον τομέα των Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, έθεσαν στόχο να δημιουργήσουν μια εταιρεία πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα.